Voordracht bij MIJ

Foto: Wim van Sijl - Coalsensation (1983)

Voordracht door kunstenaar Wim van Sijl

Museum IJsselstein (MIJ) organiseert op donderdag 11 mei 2017 een voordracht door IJsselsteins kunstenaar Wim van Sijl. Hij vertelt over het ontstaan van de projectruimte Coal.2 uit zijn eerdere project Coalsensation. Coal.2 is een nieuwe kunst- en ontmoetingsruimte aan de Walstraat 6 in IJsselstein. Deze ruimte zal in de toekomst gebruikt worden als satellietlocatie van Museum IJsselstein. De lezing start op Walstraat 6 voor de etalage van Coal.2.

Leven is kust
Het kunstenaarschap van Wim van Sijl en zijn leven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: hij ís kunst. Alles wat hij doet en maakt is onderdeel van zijn kunstenaarschap. Leven en kunst zijn één en zijn project Coalsensation is hier een uiting van. Hij start Coalsensation als een ontmoetingsplek, een bar aan huis. Coal.2 is de voortzetting van dit project. Wim van Sijl gaat op 11 mei verder in op het ontstaan van deze ruimte, hoe hij tot deze projecten gekomen is en wat de plek kan betekenen in de toekomst voor de stad.

Inzet voor erfgoed
Van Sijl is geboren en getogen in de stad IJsselstein. Hij verlaat de stad om kunst te gaan studeren. Na vele omzwervingen strijkt hij na het overlijden van zijn vader, een kolenboer, weer in IJsselstein neer.  Hij gaat in zijn ouderlijk huis wonen. In de strijd die hij voert rondom de verbouwing van zijn huis, verdiept hij ook zijn kunstenaarschap. Hij zet zich in voor erfgoed en gaat de strijd aan voor het behoud van 12 boogbruggen over de grote rivieren, gebouwd in het kader van het Rijkswegenplan uit 1927. Hiervoor richt hij Stichting Boogbrug Vianen op.

Aanmelden is verplicht via: aanmelden@museumijsselstein.nl

Wanneer: 11 mei, 19.30 - 22.00 uur
Wie: volwassenen
Kosten: gratis (geldig toegangskaartje)

NB:  De locatie van de lezing is Museum IJsselstein, Walkade 2, maar de aanvang is voor de etalage van Coal.2 op Walstraat 6.