Opening 'De stad in MIJ'
Foto: Frank Halmans - Full House (2009)

Bebouwde verbeelding van realistisch tot utopisch

Museum IJsselstein en Galerie de Boog nodigen u met veel genoegen uit voor de opening van weer een indrukwekkende tentoonstelling: De stad in MIJ.

Opening op twee locaties
Ter gelegenheid van deze tentoonstelling wordt er samengewerkt met Galerie de Boog. Tot en met 18 januari kunt u hier ook kunstwerken zien waarin de stad een hoofdrol speelt. Om die reden is de opening op twee locaties. We trappen af in Museum IJsselstein en het tweede gedeelte van de opening vindt plaats in Galerie de Boog. De opening wordt verricht door wethouder Vincent van den Berg (o.a. kunst, cultuur en monumenten).

Het volledige programma van de opening kunt u hier vinden.

Wanneer: 29 november
Tijd: 15.00 opening bij MIJ, inloop vanaf 14.30 uur
Vanaf 16.15 uur bij Galerie de Boog.

Suikerstad bouwen!
Foto: Meschac Gaba (2006) - Sweetness

Wist u dat suikerklontjes perfecte bakstenen zijn om een stad mee te bouwen? Er zijn diverse kunstenaars die met suikerklontjes hele steden bouwen. Hans Op de Beeck laat in de film Staging Silence zien hoe hij met suikerklontjes een stad bouwt. Bekijk de inspirerende film op  You Tube.

Schitterend bouwwerk
Maar ook Meschec Gaba, een in Nederland woonachtige Afrikaanse kunstenaar maakte in 2006 een schitterend bouwwerk van suikerklontjes. Een suikerstad met de meest herkenbare gebouwen van 's werelds grootste metropolen. De hele stad is gemaakt van suikerklontjes die op elkaar zijn geplakt.

Doe mee!
Deze kunstenaars hebben MIJ geïnspireerd om samen met bezoekers ook een mooie suikerstad te maken!
Doe mee met een uitdagend co-creatieproject en bouw samen met andere museumbezoekers aan een steeds verder uitdijende suikerstad.

Wanneer: 29 november - 15 maart 2015
Waar: ’t Koffiehuis van MIJ
Entree: gratis

We hebben weer twee stenen!
Bij Museum IJsselstein (MIJ) liggen 2 nieuwe stenen op de sokkels buiten bij het hek. Ze zijn speciaal voor MIJ gemaakt door kunstenaar  Adri Verhoeven. De titel 'In de bocht van de rivier' verwijst naar de steentjes die zich verzamelen in rivieren en door het water gepolijst worden. Net zoals de nieuwe granieten stenen bij MIJ. Ze gaan erg mooi een relatie aan met de omgeving waarin ze liggen en met de mensen die ze ontmoeten.

De kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst bij MIJ
Dé manier om in de stemming voor kerst te komen. Een poëtische, culturele winteravond in de historische binnenstad van IJsselstein. Laat u op bijzondere locaties verrassen door intieme concerten, wonderlijke vertellingen en betoverende dans. Om warm te blijven is er bij MIJ warme chocolademelk en glühwein te krijgen!

Dutch Pride
Bij MIJ kunt u vanaf 19.30 uur luisteren naar (a capella / barbershop) zang van Dutch Pride. We komen Elvis, Queen, ABBA en Bill Withers tegen. Maar ook nummers van o.a. Adele en Jessy J. komen aan bod.

Chansons de Noël
Van 21.00 tot 22.30 kunt u genieten van prachtige 'Chansons de Noël' van de 18-jarige sopraan Gerben van der Werf. Gerben zingt sinds 2011 bij het vermaarde vocaal ensemble The Gents.

Wanneer: 12 december 19.30- 22.30 uur

Mevrouw Klein Sprokkelhorst in de Kasteeltoren
Het verhaal van dappere Bertha van IJsselstein en de onderaardse gang. Meesterverteller Rinus Verweij laat de spannende tijden van het roemruchte kasteel IJsselstein herleven! Kom ook genieten van deze echte 'Sprokkelhorsttraditie'

Wanneer: 12 december 19.30 uur
Waar: Kasteeltoren, Kronenburgplantsoen 9

Vacatures bij MIJ
Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk bij Museum IJsselstein of kent u  iemand die hier interesse in heeft?  Wij hebben een aantal leuke vacatures waarvoor we dringend mensen zoeken! Wij zijn o.a. op zoek naar:
  • Coördinator verspreiding reclamemateriaal
  • Gebouwenbeheerder
  • Baliemedewerkers
Kijk hier voor meer informatie over de vacatures of bezoek de website van de Vrijwilligerscentrale IJsselstein/Lopik www.vwijl.nl. U kunt ook uw gegevens achter laten bij de balie van het museum, dan wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen.