De kleur van geluk

Concept-kunstwerk Angenelle Thijssen

De kleur van geluk op de IJsselsteinse markt

Op vrijdag 8 september vond er op de markt van IJsselstein een uniek evenement plaats in het kader van de aankomende manifestatie in Museum IJsselstein (MIJ), ‘Zie MIJ. Manifestatie over binnen en buiten je bubbel denken.’ Kunstenaar Angenelle Thijssen stelde marktbezoekers de vraag: ‘Wat is de kern van jouw geluk in één woord?’ Dit woord verwerkt Thijssen samen met voornaam en geboortejaar van de ondervraagde in een kunstwerk gemaakt van gekleurd glas.

Wat is de kern van jouw geluk?
De markt is het kloppende hart van IJsselstein. Het is dé plek waar iedereen samen komt en daarmee een dwarsdoorsnede van de IJsselsteinse bevolking. Daarom koos Angenelle Thijssen juist déze plek om haar kunstwerk te realiseren. Met de vraag, ‘Wat is de kern van jouw geluk?’ kreeg ze niet alleen bondige antwoorden, maar raakte ze vooral in gesprek met de verschillende bezoekers van de markt.

Buiten je bubbel denken
Angenelle Thijssen woont en werkt in IJsselstein. Haar werk bestaat uit kleurrijke schilderijen, houtsneden en glaswerk. Haar project maakt deel uit van de manifestatie, ‘Zie MIJ. Manifestatie over binnen en buiten je bubbel denken.’ Met deze manifestatie wil Museum IJsselstein aanzetten tot bewustwording van de bubbel waarin je jezelf bevindt. Door het maken van contacten buiten je eigen kring vergroot je je wereld.

Eindresultaat
Thijssen zal tijdens deze periode aan het kunstwerk van glas werken. Het eindresultaat is aan het einde van de manifestatie te zien. Het proces is te volgen via onze website en sociale media.